To, jak wyglądają nasze pączki oraz donaty, to, jak je pakujemy, oraz to, że w naszych pączkarniach widzisz większą część procesu produkcyjnego jest niezwykle ważne. Taka otwartość pozwala Ci zaufać w to, że warto kupić nasze pączki.
Wszyscy mniej więcej wiedzą, jak wyrabia się pączki i nie ma tutaj czego ukrywać. Ale najważniejsze jest to, co w środku – z jakich proporcji wyrabiamy ciasto, jakich nadzień używamy (w jakich proporcjach), ile czasu wypiekamy nasze pączki. To wszystko to zbiór „precyzyjnie wyregulowanych naczyń połączonych”. To stanowi naszą tajemnicę. Możemy tylko zdradzić, że receptura oparta jest na prawdziwych babcinych wypiekach.
Ochrona receptury jest dla nas bardzo istotna. Jest bowiem ona podstawą naszego biznesu. Od 1989 roku, kiedy to powstała piekarnia na ul. Dworskiej w Szczecinie oraz sklep, który przy niej powstał i zajmował się sprzedażą bezpośrednią, tworzymy unikatowe, rozpoznawalne przez konsumenta pączki, po które tak chętnie do nas wracacie.